Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

ЗАВЕРШЕННЯ проєкту з компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб «Прихисток»!

20.08.2024
Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі - Мінреінтеграції) та управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради повідомляють про успішне завершення проєкту з компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб «Прихисток».

Проєкт став успішним прикладом співпраці центральних та місцевих органів державної влади з міжнародними партнерами. Впродовж реалізації проєкту була надана фінансова підтримка для осіб, які розмістили ВПО, на суму понад 3 млрд. гривень.

Проєкт «Прихисток» з компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб був націлений на надання фінансової підтримки власникам домогосподарств з боку міжнародних донорів, які тимчасово прихистили ВПО у власних будинках. Роботу проєкту забезпечувало Мінреінтеграції та його дія була розрахована до 31 серпня 2024 року включно.

На даному етапі виплати для осіб, які розмістили в себе ВПО, припиняються з 1 вересня 2024 року.

Наразі додатково ведуться перемовини з міжнародними партнерами щодо надання виплат в майбутньому. В державному бюджеті кошти на компенсацію витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб на 2024 рік відсутні, але держава розглядає можливість продовження проєкту у 2025 році.