Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До уваги осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення!

19.08.2024
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

В Україні працює чатбот “Доступно!” – цифровий сервіс, який допомагає маломобільним громадянам – людям з інвалідністю, пенсіонерам, батькам з дітьми – знаходити безбар’єрні локації.

Чатбот підказує розташування різних безбар’єрних об’єктів: закладів, де надають соціальні та адміністративні послуги, медичних та освітніх установ, зон відпочинку, укриттів тощо.

Якщо поділитися своєю геолокацією або ввести назву населеного пункту вручну – чатбот запропонує найближчі безбар‘єрні об‘єкти.

Отримати поради чатбота “Доступно!” можна:

у Viber – http://www.viber.com/uadostupnobot           

у Telegram – https://t.me/uadostupnobot 

Ті, хто готові додати до чатбота безбар‘єрну локацію у своєму населеному пункті, можуть скористатись формою “Зворотний зв’язок”.

Довідково: Платформу розроблено за сприяння Міністерства цифрової трансформації України, ГО “Український центр суспільних даних” та ГО “Доступно.ЮА” за участі ГО “ЛУН Місто” на основі відкритих даних місцевої влади і публічних даних громадського сектору за підтримки USAID / UK aid проєкту “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/ TAPAS”. Партнер проєкту — Фонд Східна Європа.

За матеріалами Міністерства соціальної політики  України https://www.msp.gov.ua/news/23910.html