Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Служба зайнятості пропонує ваучер на навчання

16.08.2024
Южноукраїнський відділ Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості

Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – це ваучер на навчання.

Ваучер – це документ, що дає право за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття пройти:

- перепідготовку за робітничою професією;

- підготовку за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;

- підготовку на наступному рівні освіти; спеціалізацію та підвищення кваліфікації.

Максимальний розмір ваучера - 30 280 гривень.

На сьогодні вже маємо 123 професії та спеціальності, за якими здійснюється навчання за ваучером. Обирати місце навчання можна з-поміж професійно-технічних та вищих навчальних закладів, які мають ліцензію на провадження такого виду діяльності за затвердженим Міністерством економіки Переліком професій, спеціальностей, для навчання, за якими може бути виданий ваучер.

З початку року майже 14 тисяч українців отримали ваучер на навчання від Державної служби зайнятості та можливість безкоштовно опанувати нову професію або спеціальність.

Скористалися такою можливістю:

  • 10 323 людини віком 45+
  • 2 375 внутрішньо переміщених осіб
  • 778 людей з інвалідністю
  • 396 учасників бойових дій

Переважна більшість 72% - жінки.

Серед професій/спеціальностей найбільш популярними є: медсестринство, кухар, кондитер, бджоляр, токар, бетоняр, водій, медицина, психологія, фармація, комп’ютерні науки, соціальна робота.

Як отримати ваучер на навчання?

Це можна зробити офлайн, звернувшись до Южноукраїнського відділу Вознесенської філії Миколаївського обласного центру зайнятості за адресою: м. Южноукраїнськ, вул. Європейська, 54.

чи подати онлайн-заявку на сайті Державної служби зайнятості https://is.gd/dKeSYx