Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вшанування Героя

15.08.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

На превеликий жаль, пекучий біль і гіркий смуток війни продовжують чорним крилом торкатися нашої громади.

Сьогодні, на 903-ий день повномасштабного вторгнення військ російських окупантів, Южноукраїнська міська територіальна громада провела в останню дорогу нашого земляка, старшого солдата Чинчика Віталія Вікторовича, 1979 року народження.

Віталій народився в місті Зеленодільськ Дніпропетровської області. Ще у дитинстві разом з сім’єю переїхав до Южноукраїнська. Закінчивши навчання у загальноосвітній школі №3, навчався у Вознесенському професійному ліцеї №18, по завершенню якого здобув спеціальність – електромонтер. Захоплювався футболом, полюбляв рибальство.

З 2015 по 2016 рік захищав територію України від російської навали у складі учасників Антитерористичної операції. Дев’ятого березня 2022 року був призваний на військову службу за мобілізацією.

Другого серпня 2024 року, під час складного бойового завдання в районі населеного пункту Макіївка Луганської області, гранатометник 3-го стрілецького відділення 1-го стрілецького взводу 2-ої стрілецької роти 1-го стрілецького батальйону Віталій ЧИНЧИК вважався зниклим безвісти. Пізніше стало відомо: він загинув того ж дня…

Сьогодні найболючішу втрату переживають батьки та два рідних брати загиблого… біль та гордість за відвагу та патріотизм водночас…

Зі словами співчуття з приводу непоправної втрати до родини і близьких загиблого звернулися секретар Южноукраїнської міської ради Денис КРАВЧЕНКО та військовий комісар Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Вадим НЕЧАЙ.

Присутні схилили голови у скорботі, вшановуючи пам’ять загиблого земляка, воїна – Чинчика Віталія Вікторовича хвилиною мовчання.

Вічна пам’ять і слава українському ВОЇНУ!