Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Лекція для відпочивальників

13.08.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Завідувач відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» Любов СТАРЧЕНКО провела для відпочивальників відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг лекцію щодо соціальних послуг вдома.

Час від часу одинокі особи та навіть ті, які мають родичів та дітей стають заручниками ситуації, коли не мають змоги доглянути за собою, банально сходити до найближчого магазину за продуктами та до аптеки за необхідними ліками.

Добре, коли поруч проживають сусіди, у яких можна попросити про допомогу у господарстві, придбати необхідні товари, оплатити комунальні рахунки.

  Що таке соціальна послуга догляду вдома - заходи, що проводяться за місцем проживання (вдома) отримувача соціальної послуги протягом робочого дня надавача соціальної послуги і полягають у наданні допомоги в самообслуговуванні особам, які частково або повністю втратили / не набули здатності до самообслуговування.

  Для отримання вищезазначеної допомоги сама особа або її законний представник має звернутись до територіального центру соціального обслуговування. 

Проте, якщо вам відомо про особу, яка потребує зазначений догляд, ви вправі повідомити органи місцевого самоврядування для їх реагування та спрямування працівників територіального центру соціального обслуговування на перевірку отриманої інформації та надання необхідної допомоги громадянину(ці).

Відпочивальники мали змогу поспілкуватися, задати питання які їх цікавлять та особисто вирішити важливі моменти.

За більш детальною інформацією щодо отримання послуг у відділенні соціальної допомоги вдома

можна звертатися за адресою: б-р Квітковий, буд 4,

або за телефоном 068 5251 681.