Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Привітання до Дня будівельника

11.08.2024
Управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради

Указом Президента України Леоніда Кучми від 22 липня 1993 року на підтримку ініціативи працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів було започатковано державне свято - День будівельника, яке традиційно відзначається щорічно у другу неділю серпня. Цьогоріч цей урочистий день припав на 11 серпня.

Будівельник – це професія поза часом і поза епохою. Не важливо, в якому столітті ми живемо, будівельники затребувані завжди, особливо зараз, коли наша країна у вогні, а   професія будівельник - стала другою після військового.

Війна руйнує все! Війна розорює нашу країну, вона стирає з лиця землі цілі села, рівняє з землею наші міста…залишаючи попіл і груди каміння… Але наше майбутнє в надійних руках. Поступово, збираючи все по крихті, наші чарівники відбудують нашу країну. Так, буде складно, буде багато викликів, але стійкі духом, мужні серцем - їм все до снаги! Навіть зараз, коли попереду невідомість, а в серці лише свята віра в Перемогу, будівельна робота в нашому місті продовжується: будується житло, розвивається інфраструктура, створюється комфорт і затишок для його мешканців.

Невеличкий екскурс в минуле.  Нагадаємо, що Першими хто приїхав у наше «молоде» місто були саме будівельники. Навесні у 1975 році в Арбузинському районі Миколаївської області на березі річки Південний Буг розташувався перший загін будівельників Південно-Української АЕС.

Одночасно зі спорудженням атомного гіганта, почалось будівництво селища для працівників цього комплексу. Перші новобудови робітничого селища будівельників та енергетиків були віднесені до складу Костянтинівської селищної ради Арбузинського району, а населений пункт отримав назву Костянтинівка-2. А вже 2 квітня 1987 року новозбудованому населеному пункту Південно-Української атомної електростанції Миколаївської області присвоєно назву – місто Южноукраїнськ.

Так, поступово місто розбудовувалось, оживало: зводились житлові багатоповерхові будинки, школи, дитячі  дошкільні заклади, магазини, об’єкти соціальної сфери, тощо.

Населення міста активно зростало, якщо у 1989 році кількість мешканців становила  38 тис. осіб, то у 2000 році в м. Южноукраїнськ проживало вже 42 тис.

Історія створення міста – це без перебільшення історія всіх і кожного, хто в минулому заклав фундамент для розвитку теперішнього і майбутнього.

Нині ж, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 719-р від 12 червня 2020 року «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Миколаївської області» шляхом об'єднання Костянтинівської селищної, Іванівської сільської та Южноукраїнської міської рад утворилася Южноукраїнська міська територіальна громада, з адміністративним центром у місті Южноукраїнськ.       

Тому фронт відповідальності для Управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради розширився. Саме на це управління покладені обов’язки з реалізації напрямків з нового будівництва, реконструкції, проведені капітальних ремонтів об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної інфраструктури Южноукраїнської міської територіальної громади. Їхня основна задача зробити все можливе аби тутешнім мешканцям громади було комфортно, а для тих, хто вимушено лишив свої домівки, наша ОТГ стала домом.

Незважаючи на далеко «не жіночу роботу» управління,  колектив складається лише з представниць прекрасної статі. Ці чарівні, тендітні бджілки щоденно працюють на благо громади, сумлінно виконують свою роботу, і  попри тиск, критику і дорікання, продовжують нести свої професійні обов’язки. Саме це управління є тим з’єднувальним вузлом, до якого ланцюжками сходяться  всі першочергові потреби громади з будівництва, ремонтів та реконструкції. Спеціалістами ретельно вивчається кожна потреба, оцінюються ризики, надаються пропозиції, здійснюється посилений контроль за дотриманням законодавства у сфері будівництва на кожному з етапів проходження об’єкту від стадії задумки до його практичної реалізації.

День будівельника об’єднує всіх, хто безпосередньо чи опосередковано робить наші місця проживання та праці затишними, безпечними та функціональними. Серед тих, кого можна привітати цього дня, виділяються численні професії, кожна з яких є важливою ланкою у складному ланцюгу будівництва починаючи з архітектора і закінчуючи простим робітником.

Велика шана і подяка за тяжку титанічну працю кожному, хто в свій час будував або будує. Попереду у нас всіх велика робота, країна розраховує на знання та вміння професіоналів своєї справи. З вірою в Перемогу і з Україною в серці рухаємось вперед, будуємо наше майбутнє разом.