Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Покос трави та боротьба з бур’янами – обов’язок кожного гаражного кооперативу

25.07.2024
Інспекція з благоустрою Южноукраїнської міської територіальної громади

Відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни, підприємства, установи та організації зобов’язані утримувати в належному стані об’єкти благоустрою (їх частини), що перебувають у їх власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою прилеглу до цих об’єктів територію (присадибні ділянки, прибудинкові території, прилеглі території до підприємств та організацій).

Просимо керівників гаражних кооперативів провести заходи щодо наведення благоустрою та  ліквідації  щодо покосу трави , як на територіях гаражних кооперативів, так і на прилеглих до них територіях, згідно вимог «Правил благоустрою забезпечення чистоти і порядку на території  Южноукраїнської  міської територіальної громади» від 28 липня 2022  року № 1094.

Звертаємо особливу увагу на відповідальність, яка настає за статтею 152 КУпАП, а саме: порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, в тому числі несвоєчасний покос трави та видалення бур’янів, які тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360грн.); на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятидесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 - 1700грн.).

Регулярний покіс трави є важливою складовою ефективного благоустрою і догляду за природним середовищем. Ось декілька переваг активного проведення таких заходів: естетичний вигляд, запобігання накопиченню сміття, збереження безпеки, збереження біорізноманіття та зменшення пожежної небезпеки.
Давайте пам'ятати, що від кожного з нас, від нашої  спільної працьовитості залежить і зовнішній вигляд в нашій громаді.

 Тож, давайте спільними зусиллями будемо робити нашу громаду чистою та охайною!