Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформаційний центр ПАЕС відвідали експерти МАГАТЕ

12.07.2024
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

28 червня відбулась чергова ротація команди МАГАТЕ, яка здійснює моніторинг стану безпеки на Південноукраїнській атомній електростанції. Знайомство експертів з об’єктом не обмежилось виробничими підрозділами, їх також цікавило, чим живе місто-супутник АЕС, як інформацію про роботу атомної електростанції доносять до населення. Вичерпні відповіді на свої запитання вони отримали в інформаційному центрі «Імпульс».

Експерти МАГАТЕ з цікавістю прослухали ознайомлювальну лекцію, яку підготувала для них представниця управління інформації та громадських зв’язків філії «ВП ПАЕС», оглянули макети енергокомплексу та основного обладнання АЕС, за допомогою окулярів віртуальної дійсності здійснили подорож промисловим майданчиком, машинною залою та блочним щитом керування енергоблока.

Це чергова, вже 26-а ротація місії МАГАТЕ на Південноукраїнській АЕС. Загалом постійні моніторингові місії МАГАТЕ працюють з січня 2023 року на всіх атомних електростанціях, що розташовані на підконтрольній Україні території. Їх завдання – здійснювати безперервний моніторинг стану безпеки на атомних станціях в умовах військової агресії росії проти України.