Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Дитина – це дзеркало життя своїх батьків

31.05.2024
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

30 травня Олена КАРПОВА фахівець із соціальної роботи Южноукраїнського міського центру соціальних служб провела цикл тренінгів з програми «Батьківство без стресу».

Впродовж циклу занять учасники тренінгу ознайомилися з  особливостями та проявами вікових криз у дітей, розглянули різні стратегії взаємодії, розвивали вміння розпізнавати можливі проявами стресових реакцій у дітей, розвивали навички подолання стресових реакцій у дітей, розвивали навички подолання стресових реакцій у батьків, формували базові уміння у батьків надавати першу психологічну допомогу задля стабілізації психоемоційного стану дітей, мотивували до позитивних змін у сімейній взаємодії та до зміцнення родинних зв’язків як ключового фактора стресостійкості. Виховання – складний і багатогранний процес, який триває все життя людини, а його основи закладаються в дитинстві.

Пам’ятайте, що дитина – це дзеркало життя своїх батьків. Як у краплі води відбивається сонце, так і в дітях відображається духовне багатство батька й матері. Адже батьківство – справа найважча. Робіть все, щоб дитинство й майбутнє ваших дітей було прекрасним. Любові та взаєморозуміння, успіхів і щастя вам, і вашим дітям!