Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шкідливі звички та їх вплив на здоров’я людини

21.05.2024
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

21 травня фахівцем із соціальної роботи І категорії Южноукраїнського міського центру соціальних служб СІРОЮ Ольгою на базі Вознесенського районного відділу Філії Державної установи «Центр Пробації» проведено лекцію з особами, засудженими до покарань,  не пов’язаних з позбавленням волі  на тему: «Шкідливі звички та їх вплив на здоров’я людини».

Критично небезпечні звички завдають серйозної шкоди якості життя, сприяють передчасному старінню та викликають різні захворювання. Це – куріння, вживання спиртних напоїв, наркотиків, токсичних і психотропних речовин, тощо.

На жаль, більшість людей досить рано починають вести такий спосіб життя, який негативно позначається на їх самопочутті і тривалості життя.

Сьогодні цільовою аудиторією були чоловіки, які мають негативний досвід зловживання алкогольними напоями. Акцентом бесіди стало роз’яснення шкоди вживання алкоголю на організм, а саме «зловживаючи алкоголем порушується робота абсолютно всіх органів і систем організму, розвиваються важкі хронічні захворювання, втрачається зв'язок із зовнішнім світом, страждають рідні та близькі».

Також фахівцем підіймалися питання щодо причин скоєння злочину та відносин з оточуючими, присутнім  роз’яснено питання   відповідальності за повторне скоєння правопорушення.