Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Краще прибирати звалища чи створювати сквери?

12.04.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В Южноукраїнській громаді декілька років поспіль кошти міського цільового фонду охорони  навколишнього середовища, який формується за рахунок екологічного податку підприємств, направлялися на ліквідацію несанкціонованих сміттєзвалищ, які і тут, і там з’являлися в різних куточках.

Для того, щоб провести прибирання найменшого звалища, необхідна значна сума коштів, яка набагато перевищує оплату організованого вивезення відходів зі сміттєвих контейнерів. Але, якщо користуватись контейнерами і компостувати органіку, то на вивільнені кошти можна провести інші корисні роботи у громаді.

Так як кошти екологічного податку можуть бути використаними також і на озеленення, виникла ідея направляти їх на створення зелених куточків та озеленення місць відпочинку, а не на прибирання звалищ.

Звертаємося до населення Южноукраїнської міської територіальної громади, чи готові ви підтримати пропозицію щодо облаштування коштами міського цільового фонду охорони навколишнього середовища нового зеленого куточка для відпочинку дітей та дорослих?

Просимо у опитувальнику, розташованому нижче, віддати свій голос за ваше бачення екологічного розвитку громади!