Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

2 квітня – Всесвітній день поширення знань про аутизм

02.04.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

2 квітня кожного року відзначаємо Всесвітній день поширення знань про аутизм. Пам’ятний день започаткувала Організація Об’єднаних Націй 18 грудня 2007 року.

«Ай», - кричить людина, яка заблудила у лісі. Це означає: «я сам, відзовіться, хто чує». Слово «аутизм» теж цього кореня, воно походить від грецького autos – «сам», а аутизм – «занурення у себе». Людям із таким порушенням дуже важко комунікувати зі світом і спілкуватися з іншими людьми. Перші ознаки аутизму, зазвичай, проявляються у дітей до трьох років і якщо це вчасно помітити, то такій дитині можна допомогти втримати зв'язок зі світом. До того ж, інтелект дітей з аутизмом без коморбітних розладів не понижений, дуже часто такі діти проявляють хороші, а подекуди і виняткові здібності у певних сферах.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» педагоги в корекційній роботі з дітьми, які мають розлади аутичного спектру, користуються різними методами та прийомами, зокрема поведінковими, розвивальними, сенсорно – перцептивними прийомами.