Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Як врятувати Костянтинівську гімназію від закриття

05.02.2024
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

В понеділок у залі засідань виконавчого комітету відбулася нарада секретаря міської ради Дениса Кравченка з депутатами, представниками комунальних підприємств, управлінь та відділів, на якій вирішувалась подальша доля Костянтинівської гімназії. Експлуатація цього навчального закладу заборонена рішенням суду через невідповідність будівлі протипожежним нормам.

Начальник управління освіти Юрій Сінчук ознайомив присутніх зі станом будівлі, з історією судових справ з цього питання. За словами директора гімназії Тетяні Ігнатьєвої, дах почав протікати ще у 2007 році, всі намагання Арбузинської районної ради, якій раніше підпорядковувався навчальний заклад, вирішити проблему виявилися безрезультатними через низку причин.

На нараді неодноразово наголошували на тому, що закриття гімназії потягне за собою поступове вимирання Костянтинівки, всі присутні були згодні з цим твердженням, а тому зосередилися на пошуках шляхів вирішення проблеми.

За результатами обговорення ситуації Денис Кравченко надав доручення управлінню будівництва та ремонтів підготувати проекти рішень на найближчу сесію щодо розробки проектно-кошторисної документації на облаштування пожежної сигналізації, а також виконати обрахунки поточного ремонту покрівлі та відмостки. Наразі управління освіти розглядає можливість подання заяви до суду щодо відтермінування виконання рішення про заборону експлуатації будівлі Костянтинівської гімназії.