Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Мобільна бригада

01.02.2024
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Упродовж січня п.р. фахівцями Мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та Денного центру  Тетяною Таворською та Валерією Копайгорою здійснено 20 комісійних відвідувань/виїздів в сім’ї, в яких зафіксовано факти вчинення домашнього насильства. За потреби до проведення профілактичної роз’яснювальної роботи залучалися також  спеціаліст  відділу праці та сім’ї управління соціального захисту населення  Вікторія Сорочан та працівники  відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУ НП в Миколаївській області.  

В ході  надання соціальних послуг постраждалим (23особи) та кривдникам (20 осіб)  роз’яснювалися питання щодо можливих наслідків за вчинення домашнього насильства повторно. 

В 3 сім’ях визнано 5 дітей також постраждалими від домашнього насильства, тож батькам акцентовано увагу на недопущенні повторення подібних випадків. Дорослих членів сімей проінформовано щодо послуг (медичних, соціальних, психологічних, правових), які вони можуть отримати в громаді в т.ч.  в умовах Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Кривдникам надано рекомендації й роз’яснено  умови проходження «Програми для кривдників» за власним бажанням та /або за направленням  судом.