Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування

03.08.2023
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

З 1 по 7 серпня світ відзначає Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування. 

#грудневигодовування   – є зручним, безпечним, надійним способом, який створює зв'язок матері з дитиною, і дає можливість в подальшому підтримувати надійний контакт зі своєю дитиною.

Реалії війни довели важливість грудного вигодовування, як допомоги знизити тривожність у дитини. Це не просто харчування, а й задоволення потреби у близькості та засіб стабілізувати емоції.

  Фахівці із соціальної роботи центру систематично проводять роз’яснювальну роботу з    батьками щодо формування відповідального батьківства, запобігання відмов від немовлят в пологовому будинку, допомагають матерям у кризових ситуаціях.

Задля сприяння й підтримки грудного вигодовування   при Южноукраїнському міському центрі соціальних служб функціонує кімната матері і дитини.  

В цій кімнаті є  сповивальний столик зі спеціальним матрацом, пелюшки, стілець та подушка для комфортного годування груддю, вішалка, ширма для усамітнення, обігрівач, шафка, полички, підгузки та інші засоби гігієни, іграшки тощо.  Скористатися можливостями комфортного годування,  за потреби,  можуть   батьки з дітьми до 3-х років. Кімната відкрита щодня з 8.00 до 16.00 години за адресою Квітковий, 9 .