Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

3 липня - Міжнародний День без поліетилену

03.07.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

3 липня відзначають Міжнародний День без поліетилену.

Весь світ спостерігає негативні наслідки життєдіяльності людини. Поліетилен - це один з найпоширеніших видів пластикових відходів, що засмічує довкілля. Викинуті пакети не піддаються біологічному розкладанню. Таким чином, вони утворюють стійке забруднення, їх складно збирати – пакети розносяться вітром по вулицях, полях, лісах та водних об’єктах. Щорічно тисячі тварин і птахів гинуть від поїдання пакетів.

За даними ООН, щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів. При цьому щорічно до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластикової тари, у тому числі, й поліетиленових пакетів. Для боротьби із забрудненням ними навколишнього середовища застосовуються різні заходи, і вже близько 40 країн ввели заборону або обмеження на продаж та виробництво пластикових пакетів.

Цього дня, в рамках всеукраїнської акції “День без поліетилену”,  пропонується замінити використання поліетиленових пакетів на альтернативні варіанти у вигляді екоторбинок, паперових пакетів, сіток тощо.

Мета такої акції - привернути увагу до проблеми надмірного споживання одноразового пластику. Приєднатися до акції можуть як споживачі і громадські організації, так і супермаркети, магазини та ринки.

Закликаємо  усіх небайдужих мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади приєднатися до всеукраїнської акції і мінімум на день відмовитися від поліетиленових пакетів. Бережіть себе та нашу планету не тільки сьогодні, а й кожного дня!