Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Ольга Філімонова – «золота рибка» міста-супутника Південноукраїнської АЕС

30.06.2023
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

Три медалі – за 1 місце на дистанції 100 м, 2-е за результатами триборства та за 3-є на дистанції 200 м стилем батерфляй - завоювала на літньому чемпіонаті України з плавання, що проходив з 23 по 25 червня в Полтаві, вихованка секції плавання спорткомплексу «Олімп» (діє на базі ВП ПАЕС) Ольга Філімонова. «Золота рибка» з міста-супутника Південноукраїнського енергокомплексу цього року на зимовому чемпіонаті України в Броварах тричі піднімалася на першу сходинку п’єдесталу пошани. І нині вкотре довела, що є однією з найкращих в Україні в стилі батерфляй серед спортсменок своєї вікової категорії.

Літній чемпіонат України з плавання серед юнаків 2009-2010 та дівчат 2010-2011 років народження зібрав 250 найкращих юних спортсменів з 17 областей України, більшість з яких є вихованцями ДЮСШ, СДЮШОР і шкіл вищої спортивної майстерності. Протягом трьох днів вони мали можливість продемонструвати свою кваліфікацію на 14 різних дистанціях.

Команда Миколаївської області повністю складалася з вихованців секції  плавання СК «Олімп». Крім Ольги Філімонової спортивну честь Миколаївщини захищали також южноукраїнці Михайло Фомичов, Михайло Зруйнований, Максим Волошин, Софія Коломійчук та Аліна Янович. Результат виступів спортсменів у естафеті 4х50 м (комбінованій змішаній) дозволив команді посісти 8 місце з-поміж 36 команд-учасниць. Проте беззаперечним успіхом южноукраїнської школи плавання на чемпіонаті став виступ у особистій першості талановитої плавчині Ольги Філімонової. Вона тренується під керівництвом досвідчених тренерів-викладачів з плавання Лариси Суворкіної та Олександри Дозорцевої. За їх словами, потенціал у юної спортсменки величезний, бажання та мотивація - на найвищому рівні. Попереду в неї, звісно, ще багато роботи, аби стати зіркою номер один. Тренери Ольги сподіваються, що всі складові вже досягнутих успіхів і підтримка дозволять южноукраїнській спортсменці й у подальшому прославляти Южноукраїнськ і містоутворююче підприємство вже на європейських та світових спортивних майданчиках.