Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

19 червня – Міжнародний день боротьби із сексуальним насильством в умовах війни

19.06.2023
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

За останніми даними - Офіс Генпрокурора України зафіксував 208 фактів сексуального насильства, пов’язаного з війною, а Центри допомоги врятованим — понад 100. Проте ці цифри є далеко не повними, адже на кожен офіційно зареєстрований випадок в Україні припадає від 10 до 20 незареєстрованих.

Постраждалі зрідка розповідають про пережите навіть найближчим людям. І ще рідше звертаються по допомогу до спеціалістів. Не тільки через те, що бояться або соромляться. А й тому, що не знають про те, де і яку підтримку можливо отримати.

Спільно з Офісом віцепрем’єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, фонд UNFPA запускає інформаційну кампанію.

Мета — привернути увагу до проблеми сексуального насильства, пов’язаного з війною, а також поінформувати українців про можливість звернутися до Центрів допомоги врятованим (ЦДВ). ЦДВ працюють у 11 містах країни та надають кваліфіковану та безкоштовну соціально-психологічну допомогу всім, хто постраждав від війни, у тому числі від сексуального насильства під час війни.

Контакти центрів шукайте на сайті  https://www.help-platform.in.ua/.

І пам’ятайте, сильним теж потрібна підтримка!

За матеріалами телеграм каналу – «Вільні від насильства»