Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перше відрядження – на ПАЕС

11.04.2023
Управління інформації та громадських зв’язків ВП ПАЕС

Південноукраїнський енергокомплекс з робочою поїздкою відвідав перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик:

- Це моє перше відрядження в новому статусі. Чому саме Південноукраїнська АЕС? – Це виважене рішення. Ми всі пам’ятаємо й відчули на собі каскадні віялові відключення електроенергії. Ми це переживали всією країною. І, розуміючи, що енергокомплекс на Південному Бузі відігравав ключову роль у збалансуванні цього процесу, його врегулюванні, а також усвідомлюючи проблематику та перспективи цього підприємства, я ухвалив для себе рішення й фактично перший мій робочий візит відбувся саме на Південноукраїнську АЕС. Хочу висловити велику вдячність і шану працівникам АЕС, які під час війни з холодним розумом, з наснагою, з натхненням виконують свої посадові обов’язки. Це дуже важливо для сталого розвитку підприємства і сталої роботи енергосистеми.

У програмі робочої поїздки Антона Табунщика було знайомство з енергетичним комплексом на Південному Бузі: обхід атомної станції та Ташлицької ГАЕС, а також нарада з керівниками підприємства щодо роботи об’єкта критичної інфраструктури - ВП ПАЕС, зокрема взаємодії з організаціями міста, району й області в період воєнного стану.

Приємною частиною візиту стало нагородження бійців Нацгвардії, рятувальників ДСНС і працівників Південноукраїнського енергокомплексу, які продемонстрували високий професіоналізм задля забезпечення стабільної роботи енергосистеми України та, маючи активну громадську позицію, зробили вагомий особистий внесок у перемогу над ворогом. Їх відзначено Почесними грамотами, Подяками та Відзнакою Миколаївської обласної ради «Хрест Святого Миколая».