Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

До Дня вигнання нацистських загарбників з території Миколаївської області

24.03.2023
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

У Южноукраїнському міському історичному музеї відбулося презентовано тематичну експозицію «Нескорений Буг», що приурочена до Дня вигнання нацистських загарбників з території Миколаївської області. В експозиції репрезентовано копії документів, які знаходять у фондах Державного архіву Миколаївської області. Зокрема, представлено розпорядження окупаційних органів влади; листи з неволі жителів Миколаївщини, вигнаних на примусові роботи до нацистського рейху; акти комісій про розслідування злочинів нацистів на території Миколаївської області тощо. Також оприлюднена велика кількість фотографій, які висвітлюють боротьбу учасників підпільно-партизанського руху проти нацизму під час окупації, повоєнне життя населення Миколаївщини.

В рамках відкриття експозиції до музею завітали представники Южноукраїнської міської організації ветеранів війни, праці та Збройних Сил Організації ветеранів України, представники  громади міста та учнівська молодь, яким було проведено тематичну екскурсію.

Також для всіх присутніх показано документальну хроніку про звільнення Миколаївської області, яка розповідає про найвизначніші події, що відбувались на території області.