Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

26 березня – День Національної гвардії України

23.03.2023

Національна гвардія України — військове формування з правоохоронними функціями, що входить до складу Міністерства внутрішніх справ України і призначено для виконання завдань із захисту та охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян України, суспільства і держави від злочинних та інших протиправних посягань, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки, а також у взаємодії з правоохоронними органами — із забезпечення державної безпеки і захисту державного кордону, припинення терористичної діяльності, діяльності незаконних воєнізованих або збройних формувань (груп), терористичних організацій, організованих груп та злочинних організацій.

Національна гвардія України бере участь відповідно до закону у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими складовими Сил оборони та безпеки у відсічі збройній агресії проти України та ліквідації збройного конфлікту шляхом ведення воєнних (бойових) дій, а також у виконанні завдань територіальної оборони.

В місті Южноукраїнську функції з охорони та оборони ВП «Південноукраїнська АЕС» виконує саме один з підрозділів Національної гвардії України. Тож, для багатьох южноукраїнців День Національної гвардії України є професійним святом, адже в більшості чисельний склад формування складається із місцевих мешканців. Історія формування, що охороняє і обороняє ВП «ПАЕС», налічує більше 40 років. Ще під час будівництва електростанції, в травні 1982 року, перші 74 військовослужбовці вже приступили до охорони об’єкта.

Військовослужбовці Національної гвардії вірно служать українському народу і з честю виконують усі покладені на них обов’язки. Військова частина завжди відрізнялась високою дисципліною. Військовослужбовці відповідально і сумлінно виконують службові обов’язки, не допускають проникнення на територію та з території сторонніх осіб і заборонених матеріалів.

Починаючи з 24 лютого 2022 року підрозділ перебуває в повній бойовій готовності до будь-яких дій ворога. Військовослужбовці щодня і щоночі виконують службові обов’язки та з підвищеною пильністю обороняють і охороняють ввірений державний об’єкт. Воїни готові зробити все, щоб захистити нашу землю від ворога.

Цього дня привітаймо знайомих військовослужбовців Національної гвардії України, а також ветеранів місцевої військової частини. Давайте подякуємо їм за десятки років забезпечення безпеки особливо важливого державного об’єкта. Адже важливість його функціонування сьогодні відчуває на собі кожен мешканець України. Після чисельних спроб підступного ворога залишити країну без світла, у нього вкотре нічого не вийшло. Ми, як і раніше, стійкі і витримаємо всі випробування заради нашої свободи.

З Днем Національної гвардії України!

Слава Україні!

Перемоги, й миру нашій землі!

Особовий склад в/ч 3044