Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Іванівський старостинський округ

28.02.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Іванівський старостинський  округ заворожує красою природи, щирістю українського села, атмосферою добра та дивного почуття свободи.

Сама Іванівка все менше нагадує звичне у нашому розумінні село. За останні року тут ремонтують дороги, нещодавно почали встановлювати вуличні ліхтарі на сонячній батареї, що досить зручно у час нестабільності електроенергії, на кожній вулиці – стоять баки під сміття і щотижня комунальні служби здійснюють його вивіз.

На початку війни підготували укриття у підвалі адмінбудівлі і постарались зробити його якомога затишнішим. Там і диванчики з кріслами і дошки з партами для школярів, іграшки, запас продуктів, біо-туалет, а головне інтернет та обігрівачі.

А сільська бібліотека – місце всебічного розвитку дітей та молоді. Тут юні іванчани грають в настільний теніс, малюють, роблять всілякі поробки, проводять різні заходи, ну і звісно, читають. Фонд бібліотеки значно розширився з моменту приєднання Іванівки до Южноукраїнської МТГ.

Скоро на окрузі зафункціонує підрозділ дошкільної освіти при Іванівській гімназії. У приміщенні уже завершено ремонт, закуплені меблі та все необхідне. Залишились невеликі формальності і місцева дітвора буде отримувати якісну дошкільну освіту.

В гімназії тепло, адже в котельні у цьому році замінено двері, вікна, котел, та й опалювальних матеріалів вдосталь.

Та справжнім надбанням кожного округу, беззаперечно – є люди. І сам голова Ігор Латій дуже пишається, що і в Іванівці, і в Панкратово – дуже дружні, добрі  небайдужі та щирі люди. Так, в селі є група волонтерів, здебільшого пенсійного віку, які місцеві прозвали «Іванівські кашовари», які з березня минулого року і по сьогодні готують тушонку, каші тривалого зберігання, випічку, тощо і передають нашим захисникам.

Тільки уявіть, на сьогоднішній день активістки приготували і передали 7657 баночок. На кожну тару вони прикріплюють символічні наліпки, бережно перемотують папером та складають в коробки. Все село допомагає жінкам-волонтерам, зносять банки, збирають кошти, продаючи зроблені власноруч прикраси під час благодійних ярмарок, діляться продуктами, тощо.

За останні півтора року на окрузі проведено багато роботи: відремонтовано приміщення бібліотеки, проведено розчистку несанкціонованих сміттєзвалищ, виготовлено проект вуличного освітлення там – де його досі не було, закуплено за кошти депутатів два дитячих майданчики, один з яких уже встановлено в Іванівці, другий по весні встановлять у Панкратово, придбанно генератори для пункту незламності, відновлено стабільний графік роботи медичних працівників, придбано штучні ялинки до новорічних свят, створено власне комунальне господарство «Південсервіс», яке поки не функціонує, але на його майбутнє є великі перспективи.

Звісно позитивні зміни в Іванівському старостинському окрузі почалися з моменту приєднання до Южноукраїнської міської територіальної громади. На меті Ігоря Латія ще багато планів та він впевнений, що влада завжди готова до співпраці і поліпшення життя на селі.