Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

МІННА БЕЗПЕКА

14.02.2023
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

З 8 по 10 лютого 2023 року в закладах освіти для учасників освітнього процесу громадською організацією «Асоціація саперів України» були проведені інформаційні сесії (навчання) з попередження ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів.

Громадська організація «Асоціація саперів України» реалізує гуманітарний проєкт у сфері протимінної діяльності, зокрема – навчання  з попередження ризиків від мін та вибухонебезпечних предметів для учасників освітнього процесу за фінансової підтримки відокремленого підрозділу іноземної неурядової організації   «Save the Children International» (SCI). Головна мета даного проєкту –  підвищення обізнаності щодо ризиків від вибухонебезпечних предметів і формування навичок правильної поведінки в умовах загрози (https://www.uda.org.ua/eore-info/ ).

Під час спілкування з дітьми, інструктори Асоціації  продемонстрували якими можуть бути вибухонебезпечні предмети та  розповіли про їх небезпеку. Звернули увагу школярів на головні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись, натрапивши на предмет схожий на вибухонебезпечний.

Для ефективного сприйняття інформації інструктори продемонстрували повчальні відеофільми та роздали  інформаційні буклети.