Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

«Меморіальна Алея слави» для полеглих захисників

02.02.2023
Управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради

У виконавчому комітеті під час засідання робочої групи зі створення «Меморіальної Алеї слави», на доручення секретаря міської ради Олександра Акуленка, продемонстрували візуалізацію основної концепції улаштування Алеї полеглим захисникам України, запропоновану комунальним підприємством «Служба комунального господарства».

Засідання з обговорення плану створення «Алеї слави» відбулося 1 лютого під головуванням заступника міського голови Олексія Майбороди та заступника міського голови Марії Дроздової за участі керівників КП «Служба комунального господарства»; управління житлово-комунального господарства; молоді, спорту та культури; соціального захисту населення; фінансового управління; фахівців відділу містобудування та архітектури, цифрового розвитку та цифровізації апарату Южноукраїнської міської ради та її виконавчого комітету.

Управлінням житлово-комунального господарства розроблена Програма увічнення пам’яті військовослужбовців та добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину та захоронені на території Южноукраїнської міської територіальної громади, яка буде винесена на розгляд виконавчого комітету та депутатів міської ради. Так, згідно цієї програми, за кошти місцевого бюджету, на міському та сільських кладовищах громади планують встановлення надгробків над могилами Героїв та пам’ятних знаків «Меморіальна Алея слави».

Крім того, на секторах почесних захоронень воїнів укладуть плитку на під’їзних дорогах та пішохідних доріжках, щоб забезпечити можливість доступу до могил, встановлять флагштоки, бетонні вазони з квітами, лавки та урни.

-Встановлення надгробних пам’ятників має обговорюватись з батьками загиблих, - наголосила Марія Борисівна. – Для цього треба запропонувати декілька варіантів, щоб рідні змогли обрати. З Цією метою найближчим часом Олександр Анатолійович Акуленко планує провести зустріч з батьками полеглих бійців.

Крім того, обговорили удосконалення стану кладовищ Костянтинівського та Іванівського старостинських округів, особливо у тих секторах де поховані захисники.

По завершенню засідання головуючими були надані доручення, що потребують оперативного виконання, адже роботи планують почати вже по весні.