Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Нарада з керівниками установ соціальної сфери

26.01.2023
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

25 січня заступник Южноукраїнського міського голови Марія Дроздова провела робочу нараду з керівниками установ соціальної сфери, у якій взяли участь представники управлінь: охорони здоров’я; соціального захисту населення;  молоді, спорту та культури; центру соціальних служб Южноукраїнської міської ради.

В ході зустрічі обговорили найбільш актуальні питання, відзвітували про напрацювання, намітили плани.

Марія Борисівна акцентувала увагу на доцільності поліпшення умов для донорів крові у місті.

- Я вважаю, що про людей, які здають свою кров на благо інших, треба піклуватися краще, ніж передбачено в МОЗ. Варто розглянути можливість надавати кожному донору гуманітарну допомогу, - сказала заступниця.

 Це питання взято на контроль керівниками відповідних установ.

Головуючою засідання надано доручення: розглянути можливість придбання сучасного обладнання для взяття аналізів крові, відзвітувати на наступному засіданні про встановлення нового обладнання у лікарні, що придбано минулого року, встановити чітку черговість категорій отримувачів гуманітарної допомоги та вдосконалити порядок її отримання з урахуванням виявлених зловживань двократних отримань, контроль вчасного оформлення заявок на харчування вихованців КП «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради».

Керівнику служби у справах дітей рекомендовано працювати над створенням патронатних сімей в громаді.

- Минулого року було створено патронатну сім’ю у Южноукраїнську, і така практика показала відмінний результат! - зазначила Марія Борисівна. - Треба неодмінно більше працювати у цьому напрямку, інформувати населення на постійній основі. Зважаючи, яка ситуація в країні, людей, які можуть поділитися своєю любов’ю та турботою не мало, як і дітей, які при тих чи інших обставинах, залишились без батьків.

Управління молоді, спорту та культури відзвітувало щодо заходів, що готуються до пам’ятних дат та прокультурно-спортивні події, що спрямовані на розвиток молоді громади.

Також говорили про можливість реконструкції музею, так як серед населення виникає чимало дискусій з приводу доречності військової техніки біля стели. Актуальним лишається і питання будівництва Меморіалу захисників України.