Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Фотовиставка «Енергія сердець»

23.12.2022
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

 У Южноукраїнському міському історичному музеї проходить фотовиставка «Енергія сердець», яка присвячена Дню енергетика.

До уваги відвідувачів представлено ряд раритетних світлин часів будівництва Південоукраїнської АЕС та міста-супутника 70-80-тих років ХХ століття. Також усі охочі можуть ознайомитися з архівними випусками газет «Енергетик», «Молодь України» та «Мирний атом» 70-80-х років, пам’ятним альбомом Володимира Фукса, тематичними книжками та іншим науково-допоміжним матеріалом.

Всі присутні могли побачити тематичні картини місцевого художника Олександра Куліченка, виконані в техніці “Coffee art”. Дана техніка образотворчого мистецтва використовує каву як фарбу. При розведенні кави водою створюється ефект  легкості та тонкості тонових переходів. Кава-Арт поєднує особливості живопису та графіки. Термін «Coffee art», який згодом став загальновживаним терміном у всьому світі, був запроваджений американськими художниками Ендрю Сор та Енджел Саркела-Сор, які працюють у цій техніці. Також художник провів майстер-клас з творчою молоддю. Автор ознайомив з нетрадиційною технікою малювання, зокрема малювання кавою. Даний творчий процес розвиває художньо-творчу діяльність та формує ціннісне ставлення до мистецтва.

Символічно, що саме взимку, коли усі особливо потребують затишку і тепла в своїх домівках, служителі енергії, вершителі світла і тепла відзначають своє свято.

Від щирого серця бажаємо енергетикам енергії у вирішенні життєвих і виробничих завдань, подальшого зростання та творчих досягнень.