Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Верховна Рада відновила безоплатну приватизацію земельних ділянок під нерухомим майном

05.12.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель» внесені зміни до Земельного кодексу України.
Відтепер частково знята заборона на безоплатну передачу земельних ділянок у приватну власність. Власникам об’єктів нерухомого майна (будівель, споруд) відновлена можливість безоплатної приватизації земельних ділянок для обслуговування такого нерухомого майна, а також земельних ділянок. 

Також громадяни  мають можливість оформити право приватної власності на земельні ділянки, які були передані їм у користування до 25.10.2001 (до набрання чинності Земельним кодексом України).

Враховуючи зміни до законодавства, тепер мешканці громади мають можливість звернутися до Южноукраїнської міської ради через Центр надання адміністративних послуг із заявами про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).