Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Звіт управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради про виконання міських програм

05.12.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Звіт

управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

про виконання міської комплексної програми "Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді" на 2021 – 2025 роки затвердженої рішенням Южноукраїнської міської ради від 22.04.2021 № 324

за період з 01.10.2022 по 30.10.2022

1. За напрямом «Протидії захворюванню на туберкульоз»

- За рахунок придбаних продуктів в попередньому місяці, видано 9 харчових пайків хворим які проходять лікування та не переривають його.

Вартість одного харчового пайка для 1 особи на один місяць має не перевищувати 150,0грн.;

2. Протидії захворюванню на ВІЛ-інфекцію/СНІД

- Забезпечено за рахунок придбання в попередньому періоді 6 дітей, що потребували забезпечення адаптованими молочними сумішами для дітей першого й другого року життя, народжених ВІЛ-інфікованими матерями.

3. Розвиток донорства крові та її компонентів

Забезпечено безоплатним харчуванням 51 донора в день безоплатної донації крові та/або її компонентів.

Вартість харчування в день крововіддачі має не перевущувати 140,0 грн. (по Миколаївській області -100,72 грн.). Фактична вартість харчування 1 донора в день крововіддачі складає 119,40грн.

4. Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань

Напрям передбачає відшкодування витрат по забезпеченню безкоштовними лікарськими засобами хворих, які перенесли гострий інфаркт міокарду (перші 6 місяців), та які мають протезування клапанів серця (крім пацієнтів зі страховим полісом). Забезпечується відшкодування лікарських засобів хворим згідно талона який видає лікар на суму 120 гривень на місяць. Відшкодовано 19 рецептів 19 особам.

5. Реформування медичного обслуговування населення міста

Напрямом передбачено забезпечення Южноукраїнської міської територіальної громади кваліфікованими медичними кадрами.

За бюджетні кошти навчається три студенти контрактної форми навчання у вищих медичних навчальних закладах (з числа мешканців громади) за спеціальністю лікувальна справа.

Працевлаштувалася до Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні та приступила до відпрацювання лікар-терапевт, яка навчалася за кошти бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади.

Заходами передбачено надання одноразової матеріальної допомоги лікарям, які залучені на роботу до медичних закладів міста, та уклали угоду на відпрацювання. Надано одну матеріальну допомогу лікарю яка залучена на роботу до Южноукраїнської міської багатопрофільної лікарні.

Спеціалістами управління охорони здоров’я проводяться консультації щодо можливості навчання за бюджетні кошти та отримання одноразової матеріальної допомоги лікарям, які залучені на роботу до медичних закладів міста.

6. Надання допомоги хворим з хронічною нирковою недостатністю

Напрямком передбачено надання матеріальної допомоги на лікарські засоби при амбулаторному лікуванні хворим, які потребують проведення процедури гемодіалізу. Надано допомогу 11 особам.

7. Надання паліативної допомоги

Напрям передбачає відшкодування лікарських, наркотичних, засобів для полегшення болю, страждань, інших фізичних симптомів паліативних пацієнтів у термінальній стадії прогресування захворювання.

Відшкодовано 39 рецептів на засоби для полегшення болю 11 пацієнтам.

8. Розширення можливостей для пільгової категорії населення

Напрямом перебачено:

- відшкодування вартості медичних препаратів пацієнтам з хворобою Паркінсона. Розмір забезпечення на 1 місяць на 1 особу складає не більше 1100,0грн.

Відшкодовано медичні препарати за 46 рецептами 26 особам;

- відшкодування вартості лікарських засобів за рецептами лікарів у разі амбулаторного лікування дітям хворим на епілепсію (без інвалідності та віком до 18 років). Відшкодовано 15 рецептів 11 дітям;

- відшкодування витрат на забезпечення пільговими лікарськими засобами за рецептами лікарів осіб з інвалідністю I та II групи хворих на психічні захворювання. Забезпечено відшкодування лікарських засобів за 16 рецептами 11 особам;

- відшкодування витрат на забезпечення пільговими лікарськими засобами за рецептами лікарів хворих на шизофренію та епілепсію. Забезпечено відшкодування лікарських засобів за 16 рецептами 16 особам;

- відшкодування витрат на забезпечення пільговими лікарськими засобами за

рецептами лікарів для дітей з інвалідністю при амбулаторному лікуванні. Відшкодовано лікарські засоби за 54 рецептами 27 особам;

- часткове відшкодування витрат на забезпечення лікарськими засобами ветеранів війни при амбулаторному лікуванні за рецептами лікарів. Відшкодовано лікарські засоби за 122 рецептами 100 особам. Розмір часткового відшкодування для однієї особи на 1 місяць має не перевищувати 180,0грн.;

- часткове відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення (калоприймачів). Забезпечено відшкодування 7 особам. Щомісячне відшкодування для однієї особи на місяць складає не більше 1500,0грн.;

- щомісячне часткове відшкодування витрат особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю для придбання технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення (памперси, пелюшки, високопоглинаючі проклади) Забезпечено відшкодування 38 особам. Щомісячне відшкодування для однієї особи на місяць складає не більшу 500,0грн.

9. Запобігання та лікування цукрового діабету

Забезпечено:

- надання матеріальної допомоги для придбання витратних матеріалів до приладів постійної інфузії (інсулінових помп) для 10 дітей.

- надання матеріальної допомоги для придбання приладу постійної інфузії (інсулінової помпи) для 2 дітей.

10. Боротьба з онкологічними захворюваннями

- здійснення часткового (50%) відшкодування вартості лікарських препаратів при амбулаторному лікуванні у жінок, які перенесли оперативне втручання при онкологічному захворюванні молочної залози. Забезпечено відшкодування за 35 рецептами 24 жінкам.

- надання матеріальної допомоги громадянам Южноукраїнської міської територіальної громади для проведення операції з видалення злоякісних пухлин, а також при довготривалій, дороговартісній медикаментозній терапії при амбулаторному лікуванні. Прийнято 3 заяви на опрацювання для надання матеріальної допомоги та надано допомогу 3 особам.

Матеріальна допомога складає від 8 000, 9 000, або ж 10 000 грн. залежно від доходів хворого.

11. Розвиток та підтримка комунальних підприємств охорони здоров`я

Напрямом передбачено використання коштів некомерційним комунальним підприємством «Южноукраїнський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» (далі – НКП «ЮУ МЦПМСД») та комунальним некомерційним підприємством «Южноукраїнська міська багатопрофільна лікарня» (далі – КНП «ЮМБЛ»).

Згідно заходів Програми НКП «ЮУ МЦПМСД» використано:

- на оплату видатків поточного характеру, а саме енергоносіїв та комунальних послуг (сплата теплопостачання, водопостачання та водовідведення, сплата електроенергії);

- інші направлення підтримки та розвитку, визначені за окремими рішеннями Южноукраїнської міської ради (рукавички оглядові нітрилові 3800 пар та 1200 експрес тестів для визначення антигену до вірусу COVID-19).

Згідно заходів Програми КНП «ЮМБЛ» використано:

- на оплату видатків поточного характеру, а саме енергоносії та комунальні послуги (сплата теплопостачання, водопостачання та водовідведення, сплата електроенергії, вивозу та складування сміття);

- інші направлення підтримки та розвитку, визначені за окремими рішеннями Южноукраїнської міської ради (сплата лабораторних послуг на визначення стану сп’яніння водіїв транспортних засобів, оплата послуг з ремонту системи водопостачання та водовідведення, заміна вікон в дитячому відділенні, оплата послуг з ремонту покрівлі корпусу А, відшкодування пільгових пенсій).

Звіт

управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради

«Щодо організації мобілізаційної підготовки та територіальної оборони в Южноукраїнській міській територіальній громаді на 2022-2026 роки»

з 01.10.2022 по 30.10.2022

КНП «ЮМБЛ» за власні кошти та кошти Южноукраїнської міської територіальної громади придбано резервний дизель-генератор DE-100 IS c ABP номінальною потужністю 80/100кВА 1 шт. (частина власних кошти КНП «ЮМБЛ» складає 61,84% та 38,16 % кошти бюджету Южноукраїнської міської територіальної громади).