Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Шановні мешканці!

05.12.2022
Комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційне об’єднання»

В разі вимкнення електропостачання та аварійної зупинки ліфта:

▫️ Не панікуйте. Перш за все, не робіть необдуманих дій і не пробуйте звільнитися самотужки. Такі спроби загрожують небезпекою для здоров’я і життя. Не можна тиснути на всі кнопки по черзі, не варто намагатися розгойдати кабіну, а також розкривати двері і вибиратися. Ліфт міг застрягти між поверхами і ви ризикуєте травмуватися або впасти в шахту.

▫️ Зателефонуйте до диспетчерської служби КП ЖЕО за тел.: 5-52-40 та моб.: 067-488-05-92 та передайте інформацію про ваше місцеперебування.

▫️ У кабінках ліфтів та у під’їзді є оголошення із номером диспетчерської служби КП ЖЕО, яка обслуговує ліфт. Його краще заздалегідь записати або сфотографувати.

▫️ Якщо ви не можете скористатися телефоном, спробуйте голосно погукати сусідів. У багатоповерхівці вас обов’язково почують.

▫️ Якщо ви застрягли у ліфті з дитиною – не показуйте їй свого занепокоєння та не панікуйте. Діти відчувають настрій батьків. Не дозволяйте проїзду дітей дошкільного віку без супроводу дорослих.

▫️ Поки ви очікуєте прибуття рятувальників: опустіть на підлогу речі, зніміть верхній одяг, розстебніть, якщо стало жарко; якщо є вода, не поспішайте випити всю відразу, пийте невеликими ковтками; якщо недобре себе почуваєте, сядьте на підлогу і витягніть ноги.

▫️ Коли приїде ремонтна бригада, виконуйте її інструкції.