Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В Южноукраїнську припинено прийняття дітей у дитячі садочки

16.11.2022
Управління освіти Южноукраїнської міської ради

Управління освіти Южноукраїнської міської ради повідомило громадян, що місця в чергових групах дошкільних навчальних закладів відсутні.

В повідомленні зазначається, що з 14 листопада 2022 року місця в чергових групах відсутні.

Станом на 14 листопада 2022 року у дитячих садочках наступна ситуація:

ЗДО №2 «Ромашка» – 6 груп, 53 дитини (можливість елементарного укриття дітей у закладі складає до 50 дітей);

ЗДО №6 «Світлячок» – 7 груп, 42 дитини (можливість елементарного укриття дітей у закладі складає до 40 дітей);

ЗДО №8 «Казка» – 6 груп, 68 дітей  (можливість елементарного укриття дітей у закладі складає до 60 дітей);

ЦРД «Гармонія» – 8 груп, 89 дітей (можливість елементарного укриття дітей у закладі складає до 70 дітей).

Таким чином усі місця в чергових групах садочків заповнені. Знижена кількість дітей у групах пов’язана із створенням умов для безпечного утримання дітей, тому що приміщення не відповідають критеріям щодо організації укриттів (у т.ч. найпростіших) в об’єктах фонду захисних споруд цивільного захисту персоналу та дітей закладів освіти,  відповідно до листа Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 14.06.2022 №03-1870/162-2 «Про організацію укриття працівників та дітей у закладах освіти».

Заклади дошкільної освіти використовують «правило двох стін», але воно офіційно не визначено жодним нормативним документом.

Також відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 22.06.2022 №1/6867-22 «Щодо збереження мережі закладів дошкільної освіти та захисту прав їх працівників»   на одну групу дітей передбачено по два вихователі на одну зміну та по два помічника вихователя на групу і знижено наповнюваність груп.

Враховуючи вищевикладене, управління освіти Южноукраїнської міської ради імені Бориса Грінченка ще раз інформує мешканців Южноукраїнської міської територіальної громади про відсутність місць у чергових групах закладів дошкільної освіти.

У період воєнного часу Міністерство освіти і науки України своїм листом від 25.02.2022 № 1/3276-22 «Про організацію освітнього процесу» рекомендувало  призупинити діяльність закладів дошкільної освіти (далі – ЗДО). Але з метою забезпечення  стабільної  роботи оперативного персоналу ВП ПУАЕС та інших категорій можливості працювати, владою міста було прийнято рішення про відкриття чергових груп на базі ЗДО  міста Южноукраїнська.