Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Вибіркові перевірки для ВПО: хто ризикує втратити виплати!

11.11.2022
Управління соціального захисту населення Южноукраїнської міської ради

На останньому засіданню Кабміну урядовці внесли зміни в Порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Документ передбачає, що Національна соціальна служба вибірково перевірятиме фактичне місце проживання внутрішньо переміщеної особи. Така перевірка буде проводитись за рішенням керівника/заступника керівника тероргану Нацслужби відповідно до сформованих з використанням Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб списків, наданих Нацсоцслужбою її територіальним органам.

Якщо перевіряючий не застане внутрішньо переміщену особу за фактичним місцем проживання, яке вказано в заяві на отримання допомоги від держави, складається відповідний акт, а ВПО залишається повідомлення про необхідність протягом десяти днів прибути до структурного підрозділу соціального захисту населення для проходження ідентифікації. Якщо в десятиденний термін ВПО не прибула до органу соціального захисту населення, орган соціального захисту населення приймає рішення про припинення надання допомоги на проживання з наступного місяця.

В зв’язку зі складною ситуацією на сході в зоні активних бойових дій кількість переселенців постійно підвищується.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук спрогнозувала велику кількість переселенців восени цього року.

Періодично ВПО стикаються з проблемами виплати грошової допомоги від держави.