Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Незалежно від віку, статі чи соціального статусу – громада нікого не залишить напризволяще

03.11.2022
Южноукраїнський міський центр соціальних служб

В  Южноукраїнську вже упродовж місяця працює Денний центр соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства. Ця спеціалізована служба важлива частина єдиного соціального простору Южноукраїнської МТГ. Тут є всі умови для надання первинної допомоги та необхідних консультацій – зокрема  психологічних та юридичних. При денному центрі  функціонують «кризові кімнати», де постраждалі від домашнього насильства жінки можуть знайти прихисток терміном до 10 діб. 

У Денному центрі постраждалі від домашнього насильства спілкуються з психологом,  можуть відвідувати групові заняття. Консультації надаються тут і зараз — кожному,  хто зіштовхнувся з насильством або хоче його попередити. Розповісти про свій досвід, обговорити проблему  наразі наважилися  4 сім’ї та 12 дітей.

Враховуючи ситуацію в країні, спеціалісти центру також активно надають психологічну допомогу і внутрішньо переміщеним особам, які постраждали від війни. Переважно це  сім’ї, в яких виховується двоє та більше дітей. Основні запити від дано категорії : потреба у прийнятті того, що сталось, особливо це стосується тих, хто втратив домівку через війну, синдром втрати близької людини та покращення внутрішньо-сімейних стосунків.

Контакти служб запобігання та протидії домашньому насильству:

«Мобільна бригада» - звертайтесь за телефонами: 0513659624, 0505549805

«Денний центр соціально-психологічної допомоги» - телефон: 0513654512, 0979712631.