Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції

18.10.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

За підтримки Світового банку 16 серпня 2022 р. КМУ прийнято постанову № 918 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції».

Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Міністерство аграрної політики України.

Безповоротну допомогу в розмірі - 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень для одного отримувача та 5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача можуть отримати зареєстровані у Державному аграрному реєстрі фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції, що відповідають критеріям програми та мають у власності чи в оренді від 1 до 120 гектарів землі або утримують від 3 до 100 корів.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру (через особистий електронний кабінет) за посиланням: https://cutt.ly/sCj6jU7, до 15 листопада поточного року за наявності кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти та мобільного телефону.

Укрдержфонд за допомогою Державного аграрного реєстру повідомляє отримувачу про погодження або відмову у погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови та у разі погодження укладає з отримувачами договори про надання бюджетних коштів (у кабінет на підпис надійде Договір про отримання бюджетних коштів з Укрдержфондом) і протягом п’яти робочих днів з дати отримання коштів від Мінагрополітики перераховує їх на поточні рахунки отримувачів.