Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Міська комплексна програма «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» на 2021-2025 рр. в дії

17.10.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

13.10.2022 року відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров`я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму

Начальник управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради Ольга Стахорська відповідно до «Порядку надання матеріальної допомоги на проведення операції з видалення злоякісних пухлин, а також при довготривалій, дороговартісній медикаментозній терапії при амбулаторному лікуванні» (далі - Порядок) ознайомила членів комісії із заявами від мешканців територіальної громади, які претендують на отримання матеріальної допомоги один раз на рік. На порядок денний було винесено на розгляд 4 (чотири) відповідні заяви. За результатами голосування членів комісії, 3 (три) заяви були підтримані, 1 (одна) повернута заявнику на доопрацювання, з правом повторного пред’явлення з повним переліком документів, що передбачені Порядком.

Міська комплексна програма «Охорона здоров’я в Южноукраїнській міській територіальній громаді» , а саме п.  2.3.  передбачає заходи  щодо боротьби з  онкологічними захворюваннями, а саме:

-  надання матеріальної допомоги громадянам Южноукраїнської міської територіальної громади на проведення операцій з видалення злоякісних пухлин, а також при довготривалій, дорого вартісній медикаментозній терапії при амбулаторному лікуванні». До управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської територіальної громади станом на 13.10.2022 рік звернулось з відповідними заявами 35 осіб.  Задоволено 32 заяви та виплачено кошти ;

- здійснення часткового відшкодування вартості лікарських препаратів при амбулаторному лікуванні у жінок, які перенесли оперативне втручання при онкологічному захворюванні молочної залози. За 9 місяців 2022 року  в межах Програми відшкодовано коштів 32 жінкам.

- надання матеріальної допомоги на лікування та інші заходи пов’язані з лікуванням при онкологічному захворюванні дітям до 18 років (даним видом допомоги доповнено Програму, згідно рішення виконавчого комітету №233 від 31.08.2022 р.) .

За більш детальною інформацією по заходам Програми або ж з інших питань телефонуйте за номером телефону (05136) 4-63-87 – Управління охорони здоров’я Южноукраїнської міської ради.

Ми відкриті до спілкування!