Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Підготовка закладів освіти до опалювального сезону

16.09.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Попри чисельні труднощі, спричинені війною, в Южноукраїнську життя не стоїть на місці, фахівці управління будівництва та ремонтів Южноукраїнської міської ради продовжують працювати.

Зокрема, багато зроблено і робиться у закладах освіти. Так, завершена реконструкція мережі теплопостачання в Южноукраїнському ліцеї № 4 (колишня загально-освітня школа № 4) що була розпочата у жовтні 2021 року. Опалення цього ліцею з самого початку здійснювалось від будинку № 18 по проспекту Незалежності, через це тепла не вистачало обом будівлям. Минулого року для усунення цієї проблеми був розроблений проект, який реалізований у 2021-2022. Тепер у ліцея незалежна наземна система опалювання, яка підключена до вже існуючої тепломережі № 4а (в районі будинку № 9 по бульвару Шевченка). Стару систему опалення – від будинку № 18 по проспекту Незалежності – демонтувати не планують, вона залишається резервною. Вартість реконструкції – 2821352.32 грн.

Також нарешті оголошено тендер на поточний ремонт приміщення котельної з заміною котла в Іванівському закладі загальної середньої освіти. Котел був встановлений у 2009 році, термін його експлуатації 10 років. Минулого опалювального сезону котел почав виходити з ладу, що приводило до перебоїв з опаленням школи, тож виникла необхідність у заміні котла. Ремонтні роботи планувалося виконати до осені 2022 року, але знову ж таки через війну не були своєчасно виділені кошти, тому тендер оголошено лише у вересні.

Очікувана вартість поточного ремонту приміщення котельної з заміною котла становить 875640 грн.