Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо інвестиційного проекту «Реконструкція і розбудова об’єкту «Критий ринок»

16.09.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

15 вересня до порядку денного 31 сесії Южноукраїнської міської ради було включено проект рішення Южноукраїнської міської ради «Про розірвання інвестиційного договору щодо реалізації Інвестиційного проєкту «Реконструкція та розбудова об'єкту «Критий ринок» від 26.04.2017, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 27.04.2017 №650 (з урахуванням змін та доповнень)».

Даний проект рішення було підготовлено за ініціативи міської влади та депутатів Южноукраїнської міської ради, за результатами перевірки виконання умов інвестиційного договору щодо реалізації інвестиційного проєкту «Реконструкція та розбудова об’єкту «Критий ринок» від 26.04.2017 (з урахуванням змін та доповнень).

Рішенням Южноукраїнської міської ради від 23.03.2017 №566 затверджений інвестиційний проект «Реконструкція і розбудова об’єкту «Критий ринок». Загальна вартість інвестиційного проекту згідно з інвестиційним договором,  з урахуванням змін, внесених рішенням міської рад від 14.12.2017 №921, становить 18150,0 тис. грн., в тому числі кошти інвестора – 15350,0 тис. грн., кошти замовника –   2800,0 тис. грн.

Мета інвестиційного проєкту   полягала, в першу чергу, у відновленні об’єкту «Критий ринок», розвитку ринкової інфраструктури для того щоб за 1-2 роки вивести ринкову діяльність об’єкту «Критий ринок з роботи 1-ого дня  на тиждень на 3-4 дні, а потім і на 6 днів на тиждень. Також планувалося зберегти діючі  на період передачі об’єкту робочі місця і створити до 100 нових робочих місць.  

Для цього у 2017 році конкурсною комісією, створеною рішенням міської ради, було проведено інвестиційний конкурс щодо реалізації інвестиційного проекту «Реконструкція і розбудова об’єкту «Критий ринок», за результатами якого  між Департаментом інфраструктури Южноукраїнської міського господарства  та ТОВ «Гранд Інвест Сервіс» було укладено інвестицій договір на 15 років, який в подальшому був затверджений рішенням міської ради від 27.04.2017 №650.

Натомість за 5 років перебування об’єкту «Критий ринок» в управлінні інвестора, робота цього об’єкту не покращилась, умови інвестиційного договору інвестором  не виконуються, зменшилась в декілька раз кількість бажаючих здійснювати торгівлю на цьому ринку тощо.

Відповідно до підпункту 3.4.4  Інвестиційного договору, у зв’язку з невиконанням інвестором належним чином інвестиційних обов’язків за договором,  у Южноукраїнської міської ради виникає беззаперечне право на дострокове розірвання Інвестиційного договору.

З метою вжиття заходів щодо збереження комунального майна та запобігання протиправної бездіяльності Южноукраїнської міської ради, у зв’язку з необхідністю забезпечення захисту законних інтересів Южноукраїнської міської територіальної громади,  на розгляд  Южноукраїнської міської ради було винесено проект рішення Южноукраїнської міської ради «Про розірвання інвестиційного договору щодо реалізації Інвестиційного проєкту «Реконструкція та розбудова об'єкту «Критий ринок» від 26.04.2017, затвердженого рішенням Южноукраїнської міської ради від 27.04.2017 №650 (з урахуванням змін та доповнень)». За результатами голосування проект рішення не був прийнятий, але депутати вирішили повернутися до розгляду цього питання на наступному засіданні міської ради.