Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбувся форум «Місцевий економічний розвиток як основа продовольчої безпеки громад»

30.08.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

26.08.2022 за підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» спільно з Міністерством розвитку громад та територій України відбувся форум «Місцевий економічний розвиток як основа продовольчої безпеки громад», на якому обговорювались державні та міжнародні програми, а також механізми та інструменти підтримки місцевого економічного розвитку в громадах під час війни.

З переліком державних програм можна ознайомитись на сайті https://business.diia.gov.ua/wartime.

Наприклад:

1. Грант на власну справу в межах урядової програми «єРобота»:

РОЗМІР ДОПОМОГИ: до 250,0 тис.грн. з обов’язковою умовою створення нових робочих місць (150,0 тис.грн. – при умові створення одного робочого місця, 250,0 тис.грн. – при умові створення не менше двох робочих місць), а також, здійснювати діяльність не менше 3х років та сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників.

ОТРИМУВАЧІ – майбутні фізичні особи-підприємці, діючі фізичні особи-підприємці, юридичні особи.

НАПРЯМКИ ФІНАНСУВАННЯ:  придбання обладнання, закупівлю сировини, орендна плата (не більше 25% від суми гранту), лізинг обладнання.

Подати заявку на участь: https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

2. Грант на сад в межах урядової програми «єРобота»:

РОЗМІР ДОПОМОГИ:  від 140,0 тис.грн. до 400,0 тис.грн. за гектар, але не більше 70 % вартості проєкту висадки насаджень, при умові створення віддповідної кількості робьочих місць (в залежності від найменування культури, яка планується висаджуватись),  здійснювати діяльність не менше 5ти років та сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників.

ОТРИМУВАЧІ – фізичні особи-підприємці, юридичні особи.

НАПРЯМКИ ФІНАНСУВАННЯ:  оплата будь-яких рахунків на реалізацію проєкту.

Подати заявку на участь: https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

3. Грант на теплицю в межах урядової програми «єРобота»:

РОЗМІР ДОПОМОГИ:  до 7 млн.грн. за 2 га, але не більше 70 % вартості проєкту та при умові створення від  40 робочих місць,  здійснювати діяльність не менше 3х років після завершення будівництва теплиці та сплачувати податки в бюджет, зокрема, за працевлаштування робітників.

ОТРИМУВАЧІ – фізичні особи-підприємці, юридичні особи.

НАПРЯМКИ ФІНАНСУВАННЯ:  оплата будь-яких рахунків щодо проєкту будівництва модульної теплиці.

Подати заявку на участь: https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu

ІНШІ ГРАНТИ

Подати заявку (приймаються на постійній основі) для отримання гранту подвійного призначення можна за посиланням: https://usf.com.ua/programa-grantovoi-pidtrimki-proiektiv-podvijnogo-priznachennya/

 

 

Скористатись послугою компенсації за працевлаштування ВПО можна на сайті за посиланням: https://diia.gov.ua/services/kompensaciya-za-pracevlashtuvannya-vpo