Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У Южноукраїнському міському історичному музеї відкрито виставку сакрального мистецтва «Духовні скарбниці України», присвяченої Дню хрещення Київської Русі-України

29.07.2022
Управління молоді, спорту та культури Южноукраїнської міської ради

До експозиції ввійшли старовинні ікони різних століть, передані для музею настоятелем Храму усіх Святих українського народу УГКЦ отцем Ігорем Вороною та іншими міськими церквами, вітраж «Матір Божа» місцевої художниці Марії Ачкасової та науково-допоміжний матеріал із фонду музею, який висвічує основні періоди хрещення Київської Русі. Представлені ікони храмового вжитку різняться за типом, композиційними особливостями та виконавською манерою.

Християнство мало всебічний вплив на культурне життя наших предків: на освіту й літературу, на живопис і архітектуру, на державні закони й політику тощо. Християнство визначило основу середньовічної культури нашої країни і тим поєднало слов'янський культурний світ і Київську Русь з культурними колами християнських народів Сходу і Заходу. Культура, що прийшла з християнством сприяла історичному самовизначенню Київської Русі та знаходженню нею свого місця у світовому історичному процесі.