Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Спортивні новини з європейської арени

21.07.2022
СК «Олімп» УСО ВП ПАЕС

18-19 липня у місті Загреб (Хорватія) відбувся чемпіонат Європи з греко-римської боротьби серед спортсменів вікової категорії U-15. 

У складі національної збірної команди України участь у змаганнях континентальної першості прийняли 2 южноукраїнських спортсмена – вихованці секції греко-римської боротьби спортивного комплексу «Олімп» УСО ВП ПАЕС – Денис Середін та Євген Богдан.

На фото національна збірна команда України U-15 з греко-римської боротьби разом з тренерами збірної,

ліворуч у нижньому ряду Денис Середін, праворуч у нижньому ряду Євген Богдан

Спорт цікавий своєю непередбачуваністю!

Іноді сліпий жереб та спортивна удача можуть внести свої корективи у багаторічну підготовку спортсменів. Так сталося і з нашим борцем Денисом Середіним – дворазовим призером чемпіонатів України, який на відбіркових сутичках до складу національної збірної України не програв жодного балу жодному супернику. Але у першій же сутичці змагань чемпіонату Європи спортивна доля звела його зі спортсменом з Грузії, якому Денис поступився з рахунком 1:2 у запеклому двобію та вибув з боротьби за медалі європейської першості.

Євген Богдан блискавично стартував у ваговій категорії до 57 кг, здобувши 3 беззаперечні перемоги над представниками Словаччини, Фінляндії та Франції. За вихід до фіналу чемпіонату Європи спортивний жереб звів нашого спортсмена з досить досвідченим борцем з Болгарії.   

Програвши сутичку представнику Болгарії та втративши можливість здобути золото змагань, Євген мав чекати результатів втішних зустрічей, які відбувалися тільки на наступний день. На жаль, на другий день змагань наш спортсмен поступився у боротьбі за бронзову нагороду борцю з Угорщини, зайнявши 5 місце на чемпіонаті Європи серед 24 борців своєї вагової категорії.

Результат виступу Євгена додав рейтингових очок до скарбнички національної збірної команди України, яка у загальнокомандному заліку піднялася на третю сходинку п’єдесталу континентальної першості серед 27 країн учасниць, пропустивши попереду збірні команди Туреччини та Азербайджану.

На фото учасники чемпіонату Європи з греко-римської боротьби Денис Середін, Євген Богдан

Незважаючи на відсутність медалей у южноукраїнських борців на цих змаганнях, ми пишаємося нашими хлопцями та їх тренерами-викладачами Карая Бутхузі Емірійовичем і Чебановим Денисом Сергійовичем !!!

Впоратися з передстартовим хвилюванням на змаганнях найвищого рангу та найти в собі сили та  натхнення насолоджуватися на борцівському килимі саме процесом боротьби, а не тремтіти від відповідальності щодо результату, під силу навіть не всім дорослим спортсменам. Мабуть і не кожен з нас, займаючись спортом у дитинстві,  здобував у свої 14 років право представляти Державу на чемпіонаті Європи у складі національної збірної команди України.

Ми щиро бажаємо южноукраїнським борцям греко-римського стилю підкорення найвищих спортивних висот, бо іноді поразка надихає на великі перемоги у своєму житті !!!

На фото зліва направо Денис Середін, тренер-викладач Карая Бутхузі Емірійович, Євген Богдан

Адміністрація спортивного комплексу «Олімп» УСО ВП ПАЕС та тренерсько-викладацький склад висловлює найщиріші слова подяки профспілковій організації ВП ПАЕС та особисто Сніткову Сергію Михайловичу за фінансову підтримку участі наших спортсменів у заключному двотижневому навчально-тренувальному зборі національної збірної команди України з підготовки до чемпіонату Європи !

Величезна подяка народному депутату Верховної Ради України Чорноморову Артему Олеговичу за фінансову підтримку в організації поїздки спортсменів на чемпіонат Європи до Хорватії та найщиріші слова подяки голові Миколаївської обласної державної адміністрації Кіму Віталію Олександровичу за допомогу і підтримку дитячого та юнацького спорту в нашому регіоні у такі тяжкі часи для всієї країни!

І звичайно, величезна вдячність всім українським чоловікам, які в цей час боронять нашу Державу за надану можливість нашим дітям жити, займатися спортом, готуватися до змагань та приймати в них участь, прославляючи нашу країну на європейській спортивній арені!