Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Щодо роботи Територіального центру у воєнний час

21.06.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Незважаючи на воєнні дії, які ведуться на території нашої держави, робота комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» на даний момент дуже насичена.

На обслуговуванні у відділенні соціальної допомоги вдома на даний час перебуває 140 осіб, з них  32 особи мешканці сіл.

Відповідно до укладених договорів про обслуговування надаються послуги не лише у робочий час, а й у вихідні та святкові дні. Кожен підопічний забезпечується продуктами харчування та, за можливості, необхідними лікарськими засобами. Вчасно надається медична допомога.

Крім того, за період проведення військових дій за допомогою з різних питань звертались й інші мешканці Южноукраїнської МТГ. Кожен громадянин, який потребує допомоги не залишиться поза увагою. Допомагаємо вирішувати різні питання: купівля продуктів чи ліків, доставка гарячих обідів, влаштування на тимчасове місце проживання до релігійної організації «Церква християнської віри євангельської» смт Арбузинка, психологічна допомога, гуманітарна та благодійна допомога, консультації щодо різних питань тощо.

У разі виникнення  питання надомного обслуговування телефонуйте за номером  0678722417.

У зв'язку із запровадженням воєнного стану по всій території України заїзд  до відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг не проводиться.  Проте у відділенні на даний час надаються разові послуги за соціальними тарифами.

У разі виникнення питання отримання оздоровчо-реабілітаційних послуг телефонуйте за номером 5-90-37.


Проводяться індивідуальні заняття у відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.  Діти мають змогу відвідувати корекційні заняття за умови супроводження їх дорослими членами родини. З дітьми за індивідуальною формою реабілітаційної роботи працюють вчитель – логопед, практичний психолог, вчитель – реабілітолог та фахівець із фізичної реабілітації. Заняття включають у себе роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заняття з лікувального масажу та лікувальної фізкультури.

Робота груп догляду залишається призупиненою.

У разі виникнення питання отримання послуг у відділенні реабілітації телефонуйте за номером 5-77-90.


У відділенні організації надання адресної грошової та натуральної допомоги надаються наступні послуги:

  • грошова допомога (матеріальна допомога з міського бюджету окремим категоріям громадян на лікування та вирішення соціально-побутових питань, матеріальна допомога на поховання);

  • натуральна допомога (пільгове зубопротезування окремих категорій громадян, надання продуктових наборів, користування пільговим „соціальним пакетом” міського кабельного телебачення „Квант”, забезпечення гарячими обідами малозабезпечених громадян, забезпечення слуховими апаратами, витрати за перебування в «Соціальних палатах»);

  • перукарські послуги;

  • послуги взуттьовика;

  • послуги швачки;

  • освітня послуга «Університет третього віку»;

  • пункт прокату засобів реабілітації;

  • пункт видачі речей, що були у вжитку;

  • транспортні послуги;

  • інформаційно-роз'яснювальна робота;

  • побутові послуги в сільській місцевості (рубка дров, косіння трави, прибирання снігу і т.д.);

  • забезпечення благодійною та гуманітарною допомогою.

А у разі виникнення потреби, психолог територіального центру особисто, а також у телефонному режимі допомагає пережити емоційне виснаження. Адже на даний час кожна людина нашої країни відчуває страх за своє життя та за життя своїх близьких.

У разі виникнення будь-яких питань телефонуйте за номером 5-55-37 або 0689451900,