Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

В комунальному закладі розпочалися заняття груп самопідтримки

13.06.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

На цьому тижні розпочалися заняття групи самопідтримки для тих, кому важко справлятися з перепадами настрою, важкими емоціями та переживаннями (страхи, тривога, вина, сором, розгубленість, апатія, сум).  Сформовано дві групи. Керівник групи – психолог комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» Курзель Ольга Валентинівна.

Перше заняття у стабілізуючій групі для людей пенсійного віку та внутрішньо переміщених осіб. Після тілесних та дихальних практик учасники відчули легкість, впевненість, спокій, розслаблення. Стали краще відчувати своє тіло, сфокусувалися на своїх відчуттях, що дозволило переключити увагу на свої потреби та усвідомити, що зараз є  найбільш комфортним і необхідним для стабілізації фізичного та емоційного стану. А групова практика "Рахунок" ще більше розслабила та розвеселила. Завершили заняття на ноті умиротворення, спокою та подяки один одному.

Заняття другої стабілізуючої групи пройшло у теплій дружній обстановці. Коментарі під час заняття: «стало легше», «прояснилося, «виросли крила, «відволікаєшся від того, що довкола, від тривоги», «моє тіло, як легка кулька». Усім вдалося розслабитися та відчути підтримку свого тіла, що дуже важливо у стресових ситуаціях. Учасники заходу отримали практики зі стабілізації психоемоційного стану, якими можуть користуватися за потребою.

Чекаємо наступного заняття.

Усім, кому цікава дана тема та є бажання відвідувати групу, просимо звертатися за номером телефону 0961918054.