Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Бережіть своє життя і майно від пожеж

10.06.2022
Управління з питань НС та взаємодії з правоохоронними органами Южноукраїнської міської ради

Всі ми знаємо, що чим спекотніше — тим більше ризик виникнення пожеж в природних екосистемах. Наразі на території нашої області температурні показники сягають + 32° і встановлено надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки.

Тож, доводимо до відома громадськості інформацію стосовно виникнення пожеж та закликаємо не порушувати правил пожежної безпеки. Так, з початку поточного року зареєстровано 909 пожеж, з них в період з 24 лютого — 692. Горіння “розподілилися” наступним чином:

  • в житловому секторі — 386 (258 за період з 24.02.2022 по сьогоднішній день);
  • на відкритій території - 358 (з початку війни 302);
  • на об'єктах — 88 (77 за час проведення бойових дій);
  • на транспорті 49 (32 за час російської агресії).

Також з початку року зафіксовано 34 пожежі в лісових масивах Миколаївської області. Усі вони виникли через ворожі обстріли.

Неприпустимим є той факт, що провокує пожежі людська недбалість та необережність. Так, в результаті потрапляння боєприпасів та уламків від них на території Миколаївської області виникло 193 пожежі, а ось необережне поводження з вогнем 399 разів призводило до загоряння, як на відкритих територіях, так і в житловому секторі. Порушення правил пожежної безпеки призвело ще до 202 пожеж, і найгірше — 82 рази хтось вчиняв підпал, ще 33 пожежі виникли з інших причин.

Шановні громадяни! Будьте обережними, не провокуйте пожеж, не додавайте роботи вогнеборцям, які щодня ризикуючи своїм життям рятують майно та людей і нерідко під ворожими обстрілами.