Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація про роботу в умовах воєнного стану

27.05.2022
КЗ "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соцпослуг) Южноукраїнської міської ТГ»

Миколаївська область перебуває вже понад 90 днів в зоні бойових дій від початку військової агресії з боку російської федерації. Незважаючи на складну ситуацію, працівники комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади” (далі – територіальний центр) продовжують сумлінно виконувати свою роботу в умовах воєнного стану, а саме:

забезпечувати внутрішньо переміщених осіб гуманітарною допомогою, місцем тимчасового перебування, гарячим харчуванням, облаштуванням помешкань;

вчасно забезпечувати надання різних видів допомог за рахунок міського бюджету (матеріальна допомога, продовольчі набори, гаряче харчування);

надавати соціальні послуги потребуючим громадянам з числа незахищених категорій (одиноким та самотньо проживаючим особам похилого віку і особи з інвалідністю, малозабезпеченим громадянам, дітям з інвалідністю тощо).

Починаючи з 24.02.2022 у Южноукраїнській міській територіальній громаді обліковано 1991 внутрішньо переміщену особу, з них дітей – 563 особи. Серед вищезазначеної категорії значна кількість осіб похилого віку, осіб з інвалідністю, жінок з дітьми до трьох років та дітей інших вікових категорій, у тому числі дітей з інвалідністю. Територіальний центр забезпечив місцем тимчасового проживання 82 особи, 104 особи забезпечено гарячим харчуванням, 1019 осіб (450 сімей) забезпечено продуктовими наборами і гігієнічними засобами.

У відділенні комплексної реабілітації дітей з інвалідністю реабілітаційними послугами  користуються 3 дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. З дітьми за індивідуальною формою реабілітаційної роботи працюють вчитель – логопед, практичний психолог, вчитель – реабілітолога та фахівець із фізичної реабілітації. Заняття включають у себе роботу з сенсорної інтеграції, психокорекції, логопедії, соціально-побутової  орієнтації, розвитку комунікативної діяльності, розширення досвіду соціально-психологічної адаптації та інтеграції, заняття з лікувального масажу та лікувальної фізкультури.

В комунальному закладі «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» надаються перукарські послуги, послуги з ремонту одягу та ремонту взуття за соціальними тарифами. Так, перукарські послуги отримали – 10 осіб, з ремонту одягу – 3 особи, з ремонту взуття – 3 особи.

Пунктом прийому та видачі речей, що були у вжитку комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» скористалися 272 сім'ї з категорії внутрішньо переміщених осіб. Зазначена категорія осіб отримала 2832 одиниці речей гуманітарної допомоги та 1160 одиниць речей, що були у вжитку.

Ми пропонуємо весь одяг, іграшки, речі першої необхідності, дитячі речі. Вся гуманітарна допомога видається  внутрішньо переміщеним особам безкоштовно.

Психологом комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Южноукраїнської міської територіальної громади» під час воєнного стану  проводиться робота з категорією осіб, які були вимушені покинути свої домівки через ситуацію в країні. Проведена наступна робота: 9 групових стабілізуючих занять з 38 особами, 3 корекційних заходи з 7 особами, 2 індивідуальні консультації з 2 особами, 49 прямих ефірів (4053 переглядів), на сторінці територіального центру соціальної мережі «Фейсбук» опубліковано 136 статей з психологічної підтримки під час війни.