Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Перевізники та дачники почули одне одного

16.05.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Півтора місяця минуло з того дня, як місцевій владі вдалося попри труднощі воєнного стану розпочати дачні перевезення. За цей період чим більше маршрутів вдавалося запустити, тим більше було претензій та вимог від дачників, суть яких зводилася до одного: хочемо їздити на свої ділянки так само, як і у попередні роки. Міським головою Валерієм Онуфрієнком було проведено низку перемовин як з перевізниками, так і з очільниками садово-городніх товариств. Для налагодження діалогу та взаєморозуміння у п'ятницю Валерій Онуфрієнко влаштував зустріч за круглим столом дачників та перевізників. У зустрічі взяли участь також старости Костянтинівського та Іванівського старостинських округів Олександр Черней та Ігор Латій та начальник управління житлово-комунального господарства Южноукраїнської міської ради Володимир Божко.

Голови садово-городніх товариств висловили побажання, щоб були додані ще декілька рейсів, щоб був змінений час руху автобусів та щоб вони їздили дорогами, які не передбачені маршрутом. Перевізники з самого початку відрізали: “Не сьогодні - завтра ми взагалі не будемо в змозі виїхати на лінію через брак пального, якого не вистачає по всій країні”. Як повідомив міський голова Валерій Онуфрієнко, є сподівання, що найближчого тижня проблеми з пальним будуть вирішені на державному рівні.

За результатами двогодинної зустрічі сторонам вдалося знайти спільну мову та дійти до низки рішень. Був уточнений зручний час рейсів, домовились про додавання маршрутів, як тільки з'явиться пальне. Можливе поновлення руху автобусів двічі на тиждень на дачний кооператив “Південний Буг”.

Про всі зміни перевезень буде повідомлено окремо.