Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Інформація для батьків та осіб, які їх замінюють, дітей у яких вперше виявлено інвалідизуюче захворювання

04.05.2022
Управління охорони здоров'я Южноукраїнської міської ради

Порядок оформлення в закладах охорони здоров’я документів на отримання державної соціальної допомоги на дитину з інвалідністю:

- Звернутися до сімейного лікаря чи педіатра, якого Ви обрали та уклали Декларацію. Якщо Ви не обрали лікаря дитині заздалегідь, зробіть це звернувшись до некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги», вул. Миру № 3, тел. реєстратури (05136) 5-58-88, 4-64-30, 0675124242, або до приватного лікаря з яким укладений договір з НСЗУ. Місце реєстрації дитини не має значення для укладання декларації з обраним лікарем.

- Після огляду та відповідного обстеження дитини буде сформований пакет документів до Обласної дитячої лікарні де лікарсько-консультативною комісією оформляється Медичний висновок на дитину інваліда до 18 років, який повертається до некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

- На підставі Медичного висновку  в некомерційному комунальному підприємстві «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги»  заповнюється Індивідуальна програма реабілітації інваліда (вікова категорія від 0 до 18 років), яка є підставою для отримання дитиною різних реабілітаційних заходів: медичні, освітні, соціальні, засоби технічної реабілітації, вироби медичного призначення, санаторно-курортне лікування та інше. За необхідносте вона може коригуватися.

Якщо дитині інваліду необхідні засоби реабілітації, за переліком документів, які необхідно мати при зверненні, для отримання направлення на здійснення часткового відшкодування витрат на придбання технічних та інших засобів реабілітації, виробів медичного призначення (підгузки, пелюшки, високопоглинаючі прокладки, присипки)  необхідно звернутись до управління охорони здоров’я  Южноукраїнської міської ради, вул. Миру № 3, каб. 412, з 8.00 до 17.00, тел. (05136) 4-63-87, 4-63-88.

На отримання державної соціальної допомоги на дитину з  інвалідністю необхідно звернутись до управління соціального захисту Южноукраїнської міської ради.

З усіх  питань, що виникають при виявлені індвалідизуючого захворювання  Ви можете звертатися:

1. До обраного лікаря, який надає первинну медичну допомогу (педіатр, сімейний лікар).

2. До керівництва некомерційного комунального підприємства «Южноукраїнській міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

3. На гарячу лінію УОЗ ЮМР за телефоном  (05136) 4-63-87.