Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

22 квітня - Всесвітній День Землі

22.04.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Щорічно 22 квітня увесь світ відзначає Міжнародний День Землі – свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

Незважаючи на те, що наразі в нашій країні запроваджено військовий стан та ідуть військові дії, зараз нам, як ніколи, необхідно пам’ятати, що природа потребує такого ж, а подекуди – і більшого захисту, ніж у мирні часи.

Тема Дня Землі 2022 – «Інвестуємо в нашу планету». Цей заклик спонукає нас активніше боротися з глобальними змінами клімату, впроваджувати кліматично нейтральні технології і рішення, створити «зелену» економіку, гідну нового тисячоліття, яка оздоровить нашу планету, збереже життя на Землі та надасть усім нам рівні нові можливості.

У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру. Це -  заклик до всіх людей на Землі - відчути всепланетну спільність, докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси і багатства нашого спільного дому.

Нехай Всесвітній День Землі для нас стане символом спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів, закликом до дій в ім’я збереження миру і життя на Землі!