Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулась позачергова 25 сесія Южноукраїнської міської ради VIII скликання

31.03.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Сьогодні у сесійній залі відбулась позачергова сесія Южноукраїнської міської ради. Попри воєнний стан на засідання зібралась рекордна кількість депутатів - 31 з 34-х. Порядок денний налічував одне питання - “Про внесення змін та доповнень до Регламенту Южноукраїнської міської ради VIII скликання, затвердженого рішення міської ради від 26.08.2021 № 616”. Зміни стосувались сьогодення. Стаття 49 “Особливості організації та проведення сесій та засідань постійних комісій ради в умовах надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану” доповнена словами “та воєнного стану” за текстом, що надасть можливість депутатам вирішувати нагальні питання дистанційно під час війни, крім питань, що потребують таємного голосування.

Депутати також підтримали пропозицію постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, запобігання корупції, сприяння депутатській діяльності, етики та регламенту про доповнення Регламенту частиною, що дозволяє проводити пленарні засідання та засідання постійних комісій з відхиленням від процедури, встановленої Регламентом, у разі неможливості використання технічних засобів або з інших обставин чи причин.

Під час сесії також були зачитані три звернення. 

Олександр Миронюк, голова фракції “Слуга Народу” запропонував всім присутнім депутатам підтримати звернення до Южноукраїнської МТГ, яке підготувала його фракція. В ній, крім іншого, говориться про те, що кожен з нас сьогодні несе власну відповідальність за майбутнє держави та міста, а також висловлюється подяка кожному захиснику, волонтеру, підприємцю, депутату, жителю нашої громади за згуртованість зусиль для протистояння ворогу на всіх фронтах.

Перед присутніми також виступив Юрій Білий, очільник територіальної оборони. Він розповів про діяльність добровольців, та озвучив, що на сьогодні необхідно для забезпечення повноцінного функціонування добровольчого формування Южноукраїнської МТГ. Йдеться про засоби захисту, весняно-літню форму, індивідуальні аптечки та грошову винагороду тим бійцям, що залишились без джерел фінансування (підприємці, безробітні). Міський голова запевнив, що цими питаннями вже займаються спеціалісти, вирішити їх міська влада планує до кінця наступного тижня.

Сергій Снітков, очільник фракції ОПЗЖ, зробив заяву, що 25 лютого всі вісім депутатів цієї фракції прийняли рішення про припинення діяльності депутатської фракції Політичної партії “Опозиційна платформа - за життя”. Цими депутатами створена депутатська група “АЕС та місто”, очолив її Сергій Снітков.