Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Відбулося планове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

21.01.2022
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Перше нинішнього року планове засідання виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради відбулося 19 січня під головуванням міського голови Валерія Онуфрієнка. На засіданні були присутні 14 членів виконкому з 18-ти. На порядок денний було винесено 37 питань. 

Ще за декілька днів до засідання перше питання бурхливо обговорювалось у місті, бо йшлося про підвищення приблизно на 70% тарифів на послуги з постачання теплової енергії та послуги з постачання гарячої води, які надає КП ТВКГ. Доповідала Інна Петрик, начальник управління економічного розвитку Южноукраїнської міської ради. Вона пояснила, що зараз в місті діють тарифи, що були встановлені ще на початку 2018 року, за розрахунками планової собівартості послуг на 2017 рік. За цей період тариф на покупну теплову енергію, що КП ТВКГ придбаває у ВП ЮУАЕС, вже двічі переглядався і виріс на 85%, тариф на електроенергію виріс в два рази, заробітна плата - на 60%, ціни на матеріали - на 30%. За 11 місяців 2021 року рівень відшкодування діючими тарифами фактичної собівартості послуг з постачання теплової енергії склав лише 56%, що призводить до збиткової діяльності підприємства та нарощуванню підприємством кредиторської заборгованості. Про необхідність підвищити тарифи для населення говорив і начальник відділу підготовки виробництва КП ТВКГ Віктор Булгаров, що прийшов на засідання. Попри всі дискусії підтримали пропозицію про підвищення тарифів лише вісім членів виконкому, а для прийняття рішення потрібно було не менше десяти голосів. Таким чином тарифи поки що залишилися на рівні 2018 року, а члени виконкому зажадали  спілкування з новопризначеним тимчасово виконуючим обов'язки директора КП ТВКГ Дмитром Судаковим наступного засідання щодо його бачення виведення підприємства з кризи.

Ще одне питання під час розгляду неочікувано для багатьох стало предметом палких суперечок. Після доповіді начальника управління освіти Юрія Сінчука з питання організації харчування дітей в закладах освіти заступник міського голови Юрій Сіроух запросив деякі цифри. Йдеться про суми, що виділяються з міського бюджету на харчування учнів 1-4 класів та вихованців дитсадків. Це близько 14 мільйонів гривень на рік. Під час обговорення пропозиції заступника міського голови щодо заощадження цих коштів пролунало чимало аргументів. Говорили про те, що не потрібно економити на дітях, про те, що місто може дозволити собі такі витрати. Але є й протилежна точка зору: чи виправдані такі дії з огляду на якість цього харчування? Більшість членів виконкому, у тому числі й міський голова, не підтримали Юрія Сіроуха, але пролунала пропозиція обговорити це питання в школах, з батьками та повернутися до її розгляду напередодні нового навчального року.

На засіданні були також розглянуті та прийняті рішення за наступними питаннями:

“Про розгляд проєкту міської програми «Охорона тваринного світу та

регулювання чисельності бродячих тварин на території Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022-2026 роки»;

“Про організацію громадських робіт на підприємствах, в організаціях та установах Южноукраїнської міської територіальної громади на 2022 рік”;

“Про затвердження переліку об’єктів культурної спадщини в Южноукраїнській міській територіальній громаді”;

“Про надання житла учасникам бойових дій, які приймали безпосередню участь в антитерористичній операції”;

“Про взяття на квартирний облік”;

“Про надання жилих приміщень”;

низка проєктів щодо розміщення об'єктів зовнішньої реклами на території міста тощо.