Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

Програма Президента з заліснення «Зелена країна»

14.01.2022
Відділ екології, охорони навколишнього середовища та земельних відносин Южноукраїнської міської ради

Указом Президента України від 7 червня 2021 року започатковано загальнодержавну акцію «Створюємо ліси разом!». Це безпрецедентні заходи із збільшення площі зелених насаджень України, під час яких заплановано висадити 1 мільярд дерев за три роки та збільшити площу лісів України на 1 мільйон гектарів за 10 років.

Завдяки розробленим сервісам тепер у кожного українця є можливість зробити свій внесок в озеленення нашої країни.

Взяти участь в акції можна, по-перше, оформивши заявку на спеціальному сайті “Зелена країна” (https://zelenakraina.gov.ua/), де є можливість обрати регіон висадки дерева та навіть конкретне лісове господарство. Заявник залишає у формі свої контактні дані, і напередодні висадки йому будуть запропоновані можливі дати та місця висадки. Участь в акції безкоштовна.

По-друге, на цьому-таки сайті можна взяти участь у благодійній акції, «придбавши» одне або декілька дерев вартістю 50 гривень. При цьому лісівники висадять дерева у обраному вами регіоні безкоштовно, а всі кошти будуть направлені на користь підопічних фонду «Таблеточки», який вже 10 років допомагає онкохворим дітям та їхнім родинам.

Закликаємо всіх небайдужих долучатися до озеленення нашої країни та робити заявки для весняної висадки вже зараз!