Южноукраїнська міська рада

Офіційне Інтернет-представництво

У рятувальників - нова пожежна автоцистерна

24.12.2021
Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради

Новий автомобіль нещодавно з'явився у 25-ій пожежно-рятувальній частині міста Южноукраїнська. Його придбало для наших пожежників Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області. Вартість пожежної автоцистерни - 7 млн. 400 тис. грн., рік виготовлення - 2021-й.

Він призначений для доставки обладнання та екіпажу рятувальників до місця пожежі чи аварії, проведення аварійно-рятувальних робіт, подачі на вогнище води або повітряно-механічної піни, освітлення місця надзвичайної події. Автомобіль обладнаний цистерною на 5 тонн, автономною бензиновою електростанцією, драбиною довжиною 10,7 м, бензорізом, бензопилою, п'ятьма комплектами дихальних апаратів, жорсткими та м’якими медичними ношами, ліхтарями, компресорами, переносним вентилятором для видалення диму з приміщень, рукавами та розгалуженням рукавів, легеневим автоматом тощо.

Новенький пожежний автомобіль придбаний на заміну старого, 2009 року виготовлення. Морально застаріла автоцистерна має бути транспортована на склад Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, де й зберігатиметься.